Op Valentijnsdag is de eerste Bierradio.nl podcast opgenomen in Brouwerij Noordt in Rotterdam. Een dag later had iedereen de mogelijkheid om online op de hoogte te zijn van het laatste biernieuws en kennis te maken met Fedor Vogel, Eelco Wijninga en de gasten Peter Rouwen (Brouwerij Noordt) en Tina Rogers (010 Beerblog).

De naam van de ‘Bierradio.nl Podcast’ is BrewPod. Deze zal minimaal één keer per maand opgenomen worden om vervolgens te publiceren via de website Bierradio.nl, Spotify, iTunes en SoundCloud. In deze informatieve podcast behandelen Fedor (Birdy Publishing) en Eelco (Cue Creative) het laatste biernieuws. De podcast wordt altijd op locatie opgenomen (in een bierbrouwerij) met als gasten; de desbetreffende brouwmeester en een (social media) bierambassadeur.

Het fenomeen podcast is in opkomst. Je hebt hier eerder over kunnen lezen op deze blogpagina, om te zien wat de meerwaarde is voor je merk of bedrijf. Ook Birdy Publishing, de uitgever die samen met Cue Creative verantwoordelijk is voor Bierradio.nl, heeft gekozen voor een uitgebreid podcast platform. Naast het online radiostation (webcasting), dat voornamelijk jazzy/funky muziek draait, is Birdy Publishing verantwoordelijk voor Bier!– en Brouw! Magazine.

Luister hier naar de BrewPod, Podcast #1

zet je content om in gesproken woord

Bier! Magazine is sinds 2008 het glossy lifestyle magazine met al het nieuws over speciaal bier. Het magazine verschijnt vier keer per jaar. De redacteuren van het blad zijn over heel de wereld te vinden en zetten nu hun belevenissen niet alleen op papier, maar ook in gesproken vorm met een podcast. Daarmee spelen ze slim in op de mogelijkheid om bestaande content om te zetten in gesproken woord. Hét bewijs dat het bedenken en opzetten van een podcast eenvoudiger te realiseren is dan je misschien denkt.

je wilt ook een podcast laten maken

Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn specialist op het gebied van digitale content productie (bijvoorbeeld radiocommercials, bedrijfsfilms, animaties én podcast productie). Wij werken samen met Birdy Publishing aan de ontwikkeling van een podcast-platform. Deze samenwerking bestaat uit het geven van workshops, technisch advies, concept-ontwikkeling en strategische planning. Wil je ook een podcast laten maken voor je bedrijf of merk? Neem dan contact op met Cue en ontdek zelf hoe dat klinkt.