Bedrijfsfilms en bedrijfsvideo’s maken doen we ruim 22 jaar met heel veel passie. Sinds kort is daar online video content bijgekomen. Bij het maken van deze films gebeurt er regelmatig iets onverwachts. Dit kan soms leiden tot hilarische mini-avonturen. Van een broodje kroket etende bekende Nederlander, tot een auto waar eigenlijk alle apparatuur en crewleden niet in passen. Je leest er meer over in deze blog.

Regelmatig komt de vraag voorbij of een bekende Nederlander het gezicht kan worden van een nog te ontwikkelen campagne. Je weet op voorhand al dat dit veel tijd gaat kosten. Zo ook met die ene bekende Nederlander die natuurlijk in het begin veel geld vroeg. Geld wat er bij de klant niet was en op een tegenvoorstel werd niet meer gereageerd. Tot dat ene spontane moment op een Spaans eiland waar de manager van de BN’er, samen met een andere bekende Nederlander, in een “jolige” bui riep: “Daar komen we volgende week wel uit, bel me maar!”. En zo gezegd, zo gedaan. De afspraken waren rond, de film dag was ingepland en de wishlist voor de BN’er was ingediend en alles was keurig in huis gehaald. Resultaat was een hotelkamer vol vers fruit en allerlei healthy hapjes, totdat onze ster halverwege de opname riep: “Weet je waar ik nu trek in heb? Een broodje kroket met een patatje!”. Wij zijn uiteraard de rotste niet en hebben tot ieders plezier netjes de bestelling afgehaald bij de FEBO.

Say yes to the dress

Een dynamisch verkeersmanagement systeem… Dat klinkt in eerste instantie misschien niet zo enerverend. Totdat je het in beeld moet brengen! Voor ons werd namelijk een kruising elektronisch “platgelegd” en konden we veilig en vanuit alle richtingen de verplaatsing van verkeerlichten in beeld brengen. Dat is het bijzondere van ons vak; je mag soms net iets meer dan de rest! Hierbinnen moet je wel waakzaam blijven. Ook bij iets onschuldigs als het filmen van een bruiloft. Zo stond ooit onze cameraman op de sluier van de bruid. In een split second zag hij de hele ceremonie in duigen vallen, maar kon de regisseur hem nog net op tijd optillen en bleef het voor het bruidspaar de mooiste dag van hun leven. Inclusief mooie bruidsfilm natuurlijk.

Zwaar beladen

Het maken van een documentaire heeft veel voeten in de aarde. Niet alleen de voorbereiding, maar ook op de draaidagen zelf. Je wil toch goed voor de dag komen. Dit resulteert in een auto volgepropt met crew en apparatuur, kriskras door Nederland, achter je onderwerp aan. De documentaire is er gekomen en werd een succes. Voor de auto was het z’n laatste grote avontuur. Na ruim 270.000 kilometer op de teller was de koek op. Niet alleen de auto bezweek… Ook de rug van de regisseur (en eigenaar van de auto) was (te) zwaarbeladen en zei op de laatste draaidag “knak”. Toch had hij die dag nog de kracht om te proosten op de mooie beelden en eindresultaat!

Dit is een nog maar een kleine greep uit 22 jaar film productie door Cue Creative. Binnenkort doen we een “boekje open” over de belevenissen in de geluidsstudio. Kan je na het lezen van deze blog ook niet wachten om met ons op (mini-)avontuur te gaan? Neem dan contact op.