Film en video voor social media

Delen, liken, swipen en gedeeld worden: het is de essentie van hoe social media werkt. Dat hebben we inmiddels met zijn allen wel helder. Slimme spelers realiseren zich dat de rol van onlinevideo steeds groter wordt en alleen maar groeit. De cijfers spreken voor zich: een derde van je tijd online besteed je naar het kijken van bewegend beeld en 9 van de 10 online shoppers geeft aan dat een productvideo of informatiefilm helpt bij het maken van de keuze. Instagram groeit in ons land het snelst: het afgelopen jaar steeg het aantal gebruikers van 2 miljoen naar ruim 4 miljoen. Insta heeft sinds kort IGTV (Instagram TV) waardoor je de mogelijkheid hebt om video’s langer dan 60 seconden te uploaden naar je bedrijfsprofiel. Een uitgelezen kans om hier je bedrijfsfilm te plaatsen.

Authenticiteit is belangrijk

De cijfers spreken dus voor zich: online kan je doelgroep jouw bedrijf, product of informatie makkelijker vinden. 87% van de marketeers gebruikt webvideo in hun marketingcampagnes. Doelgericht en meetbaar, de droom van iedere communicatie-afdeling! Een ander sleutelwoord is authenticiteit. Niet het gelikte promotiepraatje, maar gewoon hoe het echt is. Cue Creative werkt bijvoorbeeld samen met de gemeente Den Haag waar de medewerkers social video’s gebruiken om informatie te geven over regelgeving, diensten en natuurlijk ook om te laten zien hoe mooi die stad achter de duinen is. Omdat ze er trots op zijn. Voor Het Voedingscentrum produceren we voorlichtingsvideo’s die antwoord geven op concrete vragen: wat mag ik eten als ik zwanger ben? En hoe zorg ik dat mijn kinderen gezond eten?

Het juiste recept voor een social media promofilm

Het belangrijkste kenmerk van beeldmateriaal voor social media is dat het deelbaar moet zijn. Spreekt het de kijker aan, dan kan die het delen. Bij Cue Creative begrijpen we de kracht van het combineren van beeld en social media (Youtube, Facebook, Instagram en Twitter). Korte of juiste langere films en animaties waarbij we rekening houden met het beschikbare budget. We vinden het belangrijk om voorop te lopen in de ontwikkeling ervan en om zelf te innoveren. Denk ook aan livestreams waar kijkers de mogelijkheid hebben vragen beantwoord te krijgen door (bijvoorbeeld) experts van Het Voedingscentrum.

Openheid schept vertrouwen

Goed, dus je legt je producten uit op YouTube, je beantwoordt vragen via een livestream en de opening van een evenement is live te volgen via Facebook. Heb je al aan de werving van personeel gedacht? Vroeger organiseerde je misschien een open dag, tegenwoordig kun je virtueel je deuren openzetten. Altijd en overal. Ook daar biedt video een uitgelezen kans om je bedrijf in de spotlight te zetten. Of ben je op zoek naar nieuwe collega’s? Dit is hoe de gemeente Den Haag dat aanpakt; wij bedachten in opdracht van Xyva en de gemeente enkele informatiefilms over hun Trainee programma (Werken voor Den Haag).

Denk eens na over de manier waarop onze samenwerking eruit kan zien… neem vandaag nog contact op met Cue Creative.