Radiocommercials maken zit in het DNA van Cue Creative. Daarmee is het allemaal begonnen, inmiddels 21 jaar geleden. Wij hebben ervaren wat wel en niet werkt. Hoe je met de juiste radioreclame je klant rechtstreeks aan kan spreken. Alsof je samen in de trein zit en de tijd hebt voor een kort gesprekje. Zo’n gesprekje waar je nog eens aan terug denkt en later met je vrienden over praat. Dat kan het medium radio voor je doen. Ons DNA vind je ook in onze database, vol met geschikte stemmen en goede liedjes die we voor het grootste deel zelf geproduceerd hebben.

Ik heb wat te vertellen!

Het mooie van radioreclame is dat je een enorme vrijheid hebt. Je kunt je eigen wereld creëren, net als bij het schrijven van een boek gaat de verbeeldingskracht aan het werk. In 20 of 30 seconden neem je iemand mee naar jouw wereld, om te horen wat je te vertellen hebt. Spring van het pad af en kies een onverwachte invalshoek: met een opvallend radiospotje krijgt je boodschap de aandacht die je graag wilt.

De essentie van radioreclame

Laten we wel wezen, ieder bedrijf is uniek. Ook dat van jou. Voor een goede radiocommercial moet je terug naar de kern. Wat is de essentie van je verhaal? Humor werkt heel goed blijkt uit onderzoek, maar past niet bij iedere boodschap. Samen bepalen we hoe jouw bedrijf klinkt en welke stijl het meest effectief is. Daarnaast helpen we met het ontwikkelen van een goede mediastrategie: op welke zender of online platform moet je op welk moment te horen zijn om je campagne zo effectief mogelijk te maken.

Let op de kosten

Met een goede mediaplanning en strategie levert een goede radiocommercial geld op. Wij werken op dat vlak graag samen met Zuiver Media. ‘Met behulp van onderzoeken en verschillende databronnen analyseren we de doelgroepen zodat we de juiste zendermix en tijdvakplanning kunnen berekenen’, vertelt Sander den Outer van Zuiver Media. ‘We bepalen een strategie en planning die aansluit bij de doelgroep en het beschikbare budget met als doel efficiëntie en de effectiviteit van je radiospot hand in hand te laten lopen.’

Online adverteren

Radio komt in vele vormen. Via de ether, maar de opmars van de streaming radio is niet te stuiten. Denk aan Deezer, Spotify en Soundcloud. Daar kun je soms terecht voor goedkope radioreclame. Wil je weten hoe het zit? Bel of mail met Cue Creative en luister wat wij of ons netwerk van partners voor jou kunnen betekenen.