De online (marketing-) trend van 2019; een bedrijfsvideo. De naam doet niet helemaal eer aan de mogelijkheden van de huidige online video content; een breed inzetbaar middel dat in korte tijd jouw doelgroep veel kan vertellen en de ‘engagement’ vergroot.

Een bedrijfsfilm toont ervaring en expertise; het ware verhaal van je dienst, product of project. Je doelgroep ziet alle informatie zonder te navigeren, scrollen of klikken. Het bekijken van een bedrijfsvideo kost minder energie dan een tekst lezen. Het laten maken van een promofilmpje vergt meer tijd, maar daar kunnen wij je natuurlijk bij helpen.

videomarketing in cijfers

Video contentmarketing in cijfers. Meer dan 50% van de mensen wil video zien en kijkt die voor ruim 75% uit. 60% van de beslissing makers zien liever online video dan dat ze tekst lezen en nog eens ruim 50% deelt deze met collega’s. Consumenten gebruiken video volop als informatiebron. 2/3 geeft aan hier de voorkeur voor te geven. Promotie met de inzet van video stijgt in waarde met maar liefst 50%.

bepaald de inhoud

Het bepalen van de juiste inhoud is daarom onmisbaar voor een promofilm; de boodschap moet namelijk wel begrepen worden door de kijker. Het is dan ook belangrijk dat de videocontent kort en krachtig is, zodat de kijker niet afhaakt. Ondertitelen van gesproken woord trekt ook de aandacht, vooral op sociale media (waar het geluid standaard uit staat). Maar het belangrijkste is een professionele productie met mooi beeld en geluid. Cue Creative produceert deze al jaren voor heel veel opdrachtgevers met bewezen succes.

vindbaarheid met video

Bedrijven die gebruik maken van corporate video of film hebben een voordeel op het gebied van SEO vindbaarheid. Google kent deze video’s een waarde toe bij het rangschikken van haar zoekmachineresultaten. De online videofilm krijgt tegenwoordig een hogere waarde dan tekst. Het is wel belangrijk dat je een goede omschrijving toevoegt aan de bedrijfsvideo. Denk hierbij aan de titel, hashtags, alt teksten en verwijzingen.

samen delen

Online video content wordt ook vaker gedeeld dan tekst. Dat kan via e-mail, social media of website. Het geeft mogelijkheid tot interactie en is meetbaar. Ook kun je videocontent perfect inzetten als campagne. Dit kan simpel via de promotie button van (bijvoorbeeld) Facebook of met een uitgebreid mediaplan. Wij werken voor dat laatste samen met erkende mediabureaus.

Zie je het al voor je, een eigen digitale online film; vraag dan vandaag nog een offerte aan bij Cue Creative.