Bijzondere tijden vragen creatieve en vooral gerichte oplossingen. Het coronavirus, COVID-19, heeft de wereld in haar greep en slaat de audiovisuele sector niet over. Dat is van invloed op de manier van samenwerken met Cue Creative. Met dit blog willen we je informeren over onze visie op een samenwerking in coronatijd.

de audiovisuele sector en corona

Deze coronacrisis heeft invloed op videoproductie op allerlei opnamelocaties en in de vaste studio. Zoals onze green screen of geluidsstudio in Rotterdam (Rotterdam The Hague Airport).

De audiovisuele sector heeft diverse corona protocollen opgesteld en die zijn voor ons leidend in de manier van werken. En zoals het virus zich ook ontwikkelt, doen wij dat ook in kennis van collega’s als opdrachtgevers. Elke opdracht is anders en daarom bekijken we steeds opnieuw, vooraf, naar de risico’s samen met alle betrokken partijen. Dit is een traject dat telefonisch of via een video-call veilig vooraf kan worden doorlopen.

bereid je goed voor tijdens coronatijd

Een goede voorbereiding is dus het halve werk. Dat was het voor ons al en dat is het meer dan ooit. Die voorbereiding begint bij een inschatting, of het RIVM advies, om 1.5 meter afstand te kunnen behouden op de gekozen locatie haalbaar is. In onze studio in Rotterdam is die mogelijkheid er zeker. Is een externe locatie niet veilig, dan valt die af.

We stellen altijd een minimale crew samen waarbij eventueel technici -na installatie- een locatie verlaten om op een veilige plek de techniek te bedienen. Technische snufjes maken het mogelijk om op afstand mee te kijken of te luisteren en om later beeld- of geluidsmanipulatie toe te passen (zoals een digitale zoom).

handen wassen, apparatuur schoonmaken!

Onze apparatuur wordt altijd vooraf én na afloop gedesinfecteerd (dat gebeurde al en dat gebeurt nu met extra aandacht voor ieders veiligheid). Wij werken met hengel-/richtmicrofoons en slimme app’s die het mogelijk maken mee te kijken naar de beelden via een mobiele telefoon. Ook wordt er gestreefd maximaal 15 minuten te verblijven in een specifieke ruimte. Overigens meten wij, vooraf, altijd de hoeveelheid aanwezige zuurstof in deze ruimte en wordt er ook vooraf, indien mogelijk, uitgebreid gelucht. Tijdens elke shoot gaat er altijd een kit mee die bestaat uit o.a. handschoenen, mondkapjes, schoonmaakdoekjes, luchtdichte afsluitbare plastic zakjes, desinfectiemiddelen en die handig CO2 meter. Er wordt tijdens de opnames niet onnodig gecommuniceerd door de aanwezige crew (die uiteraard een schoon mondkapje draagt).

Je leest het, we doen er alles aan om zo veilig mogelijk te werk te gaan! Dat doen we voor de veiligheid van onze klanten. Maar vooral voor elkaar; collega’s, familie en alle mensen om heen. Want samen krijgen we corona onder controle en daar is niks aan gelogen.