cue creative: concept & creatie van media

voor het laten maken van een promofilm of animatie

Video laat jouw verhaal tot leven komen. Niet voor niets is het gezegde: ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’. Video vertoont zich in vele gedaantes; een bedrijfsvideo, een moodfilm, promotiefilm of informatiefilm. Ook meer complexe vraagstukken zijn voor ons gesneden koek. Door ons een ijzersterke animatie te laten maken. Of je product of dienst in de schijnwerpers zetten met tv-reclame of een billboard campagne (‘deze film wordt mede mogelijk gemaakt door…’).

En wat dacht je van online ‘shinen’ met een YouTube Ad of met social media content in de vorm van online video. Alles draait om jou, je dienst/product, je wensen en het eindresultaat. Promotiefilm laten maken? Bedrijfsvideo maken? Uiteraard voor een reële prijs. Bereken hier wat de kosten van een bedrijfsfilm of animatie zijn.

Promotiefilm creëren, videofilms maken. Dat deden we al ver voor het YouTube tijdperk. Dan val je met je neus in de boter als je mee kan groeien met alle online mogelijkheden tot het tijdperk ‘nu’. Wil je ook een videofilm laten maken en met ons meegroeien, denk dan eens na over onze vele mogelijkheden. Van idee tot storyboard, van script tot campagnematige inzet op social media. De inzet van (live) bedrijfsvideo, promotiefilm en animatie kent voor Cue Creative geen geheimen. Combineer dat met de onbeperkte opties van online (promotie) en je ontdekt onze gouden formule.

Uiteraard verdient elke productie een eigen aanpak. Bedenk daarom goed, samen met ons, waar jouw doel en/of conversie ligt. Dan bewandelen we hand in hand de weg naar visueel succes! Om ons niveau van kwaliteit te waarborgen nemen wij een beperkt aantal producties per kwartaal aan. Informeer daarom vandaag nog naar de beschikbaarheid.

Bedrijfsvideo laten maken

De een noemt het een promotiefilm, YouTube online videoadvertentiecampagne, bedrijfsvideo, animatie of informatiefilm. Ons doel is meer dan duidelijk; mensen moeten naar je videofilm of animatie kijken! En zich herkennen in het verhaal van jouw videoproductie. Meer dan 30 jaar ervaring in ‘filmproductie’ delen we hieronder in 10 simpele stappen; op weg naar jouw succesvolle videofilm met Cue Creative!

Een creative digital agency uit Rotterdam dat werkt voor bedrijfsleven, (semi-) overheid en reclame- en mediabureau’s in heel Nederland. Maar met een focus op Zuid-Holland. Denk dan aan Rotterdam, Den Haag, Delft, Gouda, Dordrecht, Zoetermeer, Schiedam, Vlaardingen en Westland.

10 handige stappen voor het laten maken van een animatie, videoproductie of promotiefilm

1. Stel een briefing op met daarin duidelijk omschreven je doelstellingen

Je hebt een idee, doel of zoekt naar meer online conversie. Schrijf het allemaal op! Werk ze uit en neem ze mee in de briefing aan Cue Creative. Via een persoonlijk of digitaal gesprek gaan we de brainstorm aan. Niks te gek, alles mag, niemand uitgezonderd. Denk buiten de gebaande paden en kom tot de verrassende conclusie dat een samenwerking met ons meer is dan alleen uurtje-factuurtje. Dit is pas next-level bedrijfsvideo maken.

 

2. Vertaal deze briefing naar een storyboard, eerste script in tekst en planning

De briefing omzetten naar een storyboard of eerste uitgeschreven script is een stap die niet over te slaan is. En uiteraard is dit rondje van ons; de mogelijkheid om een creatief voorstel te doen op basis van alle informatie die aanwezig is. Dit geeft direct inzicht in de definitieve kostenberekening, want het is fijn vooraf te weten wat een bedrijfsvideo of animatie kost.

Een script en (vooral) een storyboard maakt het visueel en geeft je inzicht in de creatieve koers van de videoproductie. Uiteraard opgesteld samen met jou. Jij bent onze opdrachtgever, dus volop mogelijkheid tot bijstelling en verfijning. Dit is ook het moment om de planning in goed overleg te bepalen.

 

3. Stel de crew samen aan de hand van de uitstraling

Stel je team samen aan de hand van je creatieve keuzes. Zo kan het goed zijn dat de ene cameraman perfecte actieshots kan vastleggen terwijl de andere videograaf zich specialiseert in het zo goed mogelijk in beeld brengen van een persoon voor een portret. Doorgaans bestaat een crew tijdens een filmshoot uit een camera-operator of DOP, sound engineer, productie medewerker en regisseur. Aangevuld met een licht technicus en extra productie medewerkers. Zie jij jezelf als klant al onderdeel van ons team, informeer naar de mogelijkheden.

 

4. Bedrijfsfilm maken? Gaan we de deur uit of blijven we (veilig) in de studio.

Een animatie maken we in eigen studio. Voor het ontwerp van karakters en voorwerpen werken we met een selectief clubje hoogwaardige visuele ontwerpers. Een bedrijfsvideo moet ergens gefilmd worden. Afhankelijk van het storyboard, script en de creatieve invulling vinden de opnames plaats in een studio (zoals bijvoorbeeld een green screen studio) of op locatie. Cue Creative heeft ervaring in alle manieren van productie voor film en bedrijfsvideo. We hebben zelfs een eigen green screen studio in Rotterdam.

Een goede voorbereiding…

Precies: is het halve werk. Voor een filmshoot op locatie bekijk je vooraf de locatie, maak je een veiligheidsrisico en geef je instructies aan de crew. Meerdere dagen filmen vergt grotere logistieke voorbereiding. Een korte videoshoot voor een bedrijfsfilm met een interview op video (bijvoorbeeld met een klant) kan snel plaatsvinden. Daarom is elk aanpak uniek. Onze vaste gearlist bestaat uit de Sony FS5 Mark II en Canon C305. De lenzen zijn van ondermeer van Zeiss en Canon. Maar als nodig zetten we net zo makkelijk een Arri, RED of simpele DSLR in.

 

Bedrijfsvideo maken

 

5. Voorbereiding en uitvoering van de videomontage

Deze stap vindt absoluut in huis plaats en doen we in nauwe samenwerking met jou. Hoe gaan we de montage (video editing) aanpakken? Nu komt het erop aan, want we krijgen antwoord op de vraag in welke volgorde de beelden het beste tot zijn recht gaan komen. Grofweg monteren we altijd een eerste versie die direct inzicht geeft in de manier waarop het verhaal verteld gaat worden.

Deze ruwe diamant wordt door jou terugkoppeling geslepen tot een eerste echte versie voorzien van muziek, fraaie beeldwissels en wellicht al een pakkende voice-over die alles aan elkaar praat. Pure storytelling! En uiteraard zoals vooraf afgesproken en gepland. Wij werken met Adobe Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator en Davinci Resolve.

 

6. De eerste versie om te vertonen, gevolgd door correcties

De geboorte van een animatie of bedrijfsfilm! Altijd een magisch moment dat we zo graag met jou delen. En zoals het hoort volgen daar weer eventuele correcties op. Onze ervaring is, wanneer je stap 1 tot en met 5 samen goed doorloopt, de correcties minimaal zijn. In de planning is er wel al rekening mee gehouden, dus met een beetje mazzel zijn we zelfs voor de afgesproken deadline klaar met jouw videoproductie of animatie. Dat geeft lucht! Wil je weten hoe een echt videoproductiebedrijf dat doet? Bekijk dan onze videoproducties.

 

7. Puntjes op de i; muziek, voice-over, kleurcorrectie en audio postproductie

De kers op de taart. Audiomixage met audiopostproductie en kleurcorrectie met color grading. Wij mogen met trots zeggen dat we ze beiden in huis doen. Strakke audio post productie zorgt ervoor dat voice-over (stem), muziek (library of op maat gemaakt) en het geluid dat hoort bij de beelden perfect samenvallen. In elk gewenst formaat (zoals bijvoorbeeld voor televisie in EBU R128). Lees hier meer over de kracht van ijzersterke audio.

Color grading is een techniek die alle beelden in kleur naar elkaar toe trekt en eenzelfde uitstraling geeft. Cue Creative zorgt voor unieke looks van jouw bedrijfsvideo of promotiefilm. Bedrijfsvideo laten maken? Kies voor een videoproductie van ons en je krijgt er een dikke sound en knallend kleur bij.

 

8. Zorg dat je film, animatie of bedrijfsvideo gezien wordt!

Het juiste moment van plaatsing op het medium dat werkt is de sleutel tot jouw succes. Je vindt aan onze grote sleutelbos van kennis het advies dat bij je past. Een producent van video moet niet alleen mooie films maken maar ook weten hoe die films gezien gaan worden. Maak van onze combinatie van storytelling, strategisch advies en de kwaliteit van allerlei mediaproducties jouw paradepaardje. Iets om samen trots op te zijn! We staan te trappelen!

 

9. Controleren, bijstelling of aanhouden

Meten is weten! Dus direct na plaatsing (op het meest gunstige moment) is het tijd voor analyseren en zo nodig bijstellen. Wordt de conversie behaalt? Is de betrokkenheid groot genoeg en hoe vindt de videofilm zijn weg naar de kijker. Met handige tools kunnen wij alles in de gaten houden en waar nodig bijsturen. Bijvoorbeeld om te zien hoe lang men kijkt en wie er kijkt.

 

10. De evaluatie is samen terugkijken en vooruitkijken

Na afloop kijken we samen terug naar een mooi huwelijk dat nog gaande is. Komt er een nieuw vervolg of buiten we de huidige mogelijkheden nog meer uit. Tijdens de evaluatie komt alles op tafel om de samenwerking nog meer te versterken voor de toekomst. Niet voor niks werkt Cue Creative voor een groot deel van onze klanten al een hele lange tijd. Vertrouwen en kwaliteit is wat voor ons voorop staat. Met deze 10 stappen kan dat helemaal niet meer missen.

 

Wat kost een videoproductie zoals een bedrijfsvideo of promotiefilm?

De kosten van een bedrijfsfilm of animatie zijn afhankelijk van vele factoren. Maar globaal kan je uitgaan van een (vanaf) prijs voor een bedrijfsvideo van € 1200,- en een animatie vanaf € 2200,-. De exacte prijs is afhankelijk van de lengte van de (geanimeerde) videofilm, het gebruik van een voice-over, muziek of effecten. Maar ook de manier waarop de productie wordt vormgegeven.

Een animatie op basis van iconen is goedkoper dan een animatie met unieke karakters. En een filmproductie van 3 minuten, gefilmd met 2 camera’s op meerdere locaties en voorzien van voice-over of muziek dan? Dat is duurder dan een simpele registratie van een event voor het laten maken van een aftermovie.

Deze indicatieve kostencalculator laat je zien wat het kost om een bedrijfsfilm, bedrijfsvideo of animatie door ons te laten maken.

Lees verder...

Bedrijfsvideo laten maken? Dit kan het tarief zijn

Om de exacte kosten voor het laten maken van een bedrijfs- of promotiefilm te weten te komen zijn er veel factoren van invloed. Denk aan de lengte van de film of het gebruik van wel of geen voice-over en muziek.

 • Bedrijfsfilm van 30 seconden vanaf € 1200,-
 • Bedrijfsvideo van 1 minuut vanaf € 2200,-
 • Promotiefilm laten maken van 2 minuten met muziek en voice-over vanaf € 3700,-

  Hoe lang mag je videofilm duren?


  Schrijven de copywriters van Cue Creative je tekst?

  Moet de video door een persoon gepresenteerd worden?

  Wil je gebruikmaken van een voiceover?

  De videofilm moet ook de volgende onderdelen bevatten

  Prijsindicatie:


  Prijsindicatie per mail ontvangen (of offerte op maat aanvragen)? Vul hieronder je gegevens in:
  Vorige
  Volgende

  Animatie laten maken? Dit kan het tarief zijn

  De vraag wat een animatie kost is van vele onderdelen afhankelijk, maar indicatief en globaal kan er gezegd worden dat men rekening kan houden met deze productiekosten:

  • Animatie van 30 seconden met iconen en muziek vanaf € 2200,-
  • Een animatie van 1 minuut met unieke karakters en muziek vanaf € 4200,-
  • Gescripte animatie van 2 minuten, unieke karakters, voice-over en muziek vanaf € 8075,-

   Hoe lang mag je animatie duren?


   Wil je gebruikmaken van karakters of iconen?

   Schrijven de copywriters van Cue Creative je tekst?

   Wil je gebruikmaken van een voiceover?

   De animatie moet ook de volgende onderdelen bevatten

   Prijsindicatie:


   Prijsindicatie per mail ontvangen (of offerte op maat aanvragen)? Vul hieronder je gegevens in:
   Vorige
   Volgende