+31638258536
Bel ons
info@cuecreative.nl
Stuur ons een e-mail

podcast maken of webinar opnemen? de kracht van online communicatie.

De ongekende kracht van online communiceren heeft zich volop bewezen. Dat kan met sterke online content in de vorm van een promotiefilm of een goed geschreven tekst. Maar stel je eens voor hoeveel meer draagkracht je dat verhaal kan geven wanneer je het tijdens een stream deelt met je doelgroep. Persoonlijke communicatie (veilig) over afstand met behulp van onze vele mogelijkheden van livestreaming; zoals het geven van een webinar, webcast of hybride event. Of een podcast opnemen die je overal kan beluisteren -wanneer het jou uitkomt- op je Sonos, laptop of smartphone. Heb jij al nagedacht over jouw perfecte manier van online communicatie met behulp social media en livestreaming?

 

welke vormen van livestreaming bestaan er dan?

Er bestaan heel veel soorten livestreaming. Het is dan ook de kunst samen met ons te ontdekken welke manier van streaming bij je past. Je kan zeggen dat de belangrijkste vormen van live video streaming zijn: een webinar, een webcast of een online (hybride) event dat live en uitgesteld te bekijken is. Kijken en meedoen kan via Facebook, Instagram, Twitch, YouTube of LinkedIn. Maar ook met Cisco Webex, MS Teams of Google Hangouts of Zoom Video Conferencing. En uiteraard ook via een besloten (veilig online) platform met een door Cue Creative ontwikkelde streaming app (TMLN).

Een webinar is persoonlijk en gericht op een speciaal publiek. Interactie is het sleutelwoord en die mogelijkheid bieden we met onze handige mediatools. Een webcast is live of live opgenomen en bedoeld voor de online kijker om rechtstreeks of later terug te kijken. Wat is dan een hybride event? Dat is een mix van beiden met de aanwezigheid van (beperkt) publiek. Met de mogelijkheid tot interactie voor de online kijker en het aanwezige publiek; het beste van twee werelden in handbereik. En in de huidige tijdsgeest een populair alternatief voor een offline event of evenement. Bereken hier de kosten voor jouw livestream.

 

techniek, inhoud, hybride event of intiem webinar

Cue Creative regelt de techniek en desgewenst verregaand redactioneel advies bij de inhoud van jouw livestream. Kies je voor het geven van een intiem webinar (waarin je uitleg geeft over bijvoorbeeld een project of onderwerp) of een breed gedragen webcast die live én uitgesteld terug te kijken is. Als hybride event, met klein publiek aanwezig, of als registratie van een drukbezocht evenement voor de thuisblijvers en om terug te kijken. Dit kan allemaal plaatsvinden op een evenementen locatie, in onze eigen studio of op elke andere unieke plek ergens in de wereld.

 

interactieve applicaties en tools om nog beter te streamen

We maken voor al onze livestreams gebruik van handige streaming tools, door ons zelf ontwikkeld, die zorgen voor interactie (zoals het organiseren van een poll, de mogelijkheid vragen te beantwoorden of om een live enquête uit te zetten), inzicht met statistieken (live en achteraf) en distributie naar de juiste kanalen. Van het aanmelden om deel te nemen tot het publiceren op ieder platform. Geen stap wordt overgeslagen en altijd toepasbaar op elk online event. Onze applicatie TMLN maakt van je livestream een goed gezien evenement, veilig gestreamd en succesvol in bereik.

 

onderwerpen voor je livestream vanaf elke locatie

Tot slot geven we inspiratie om je eerste livestream te kunnen opzetten of opnemen. Wat dacht je van een sales presentatie, een online event met je collega’s, uitleg of tutorial over een nieuw product, een instructie, training, opleiding of cursus, een persconferentie, een evenement dat wereldwijd gezien kan worden, het optreden van een artiest, een officiële opening, een talkshow of een podcast voorzien van beeld (een VODcast). Wil je nog meer inspiratie op doen, bel of mail met Cue Creative.

 

 

laat een podcast maken en kom dichtbij je luisteraar

De populariteit van de podcast is niet meer te stoppen, ondanks dat deze al sinds 2004 bestaat (toen nog door de komst van de Apple iPod). Geen onderwerp te gek om er een podcast over te laten maken. Wist je dat Cue Creative als sinds 2010 podcasts produceert voor allerlei opdrachtgevers. In het verleden voor evenementenorganisaties zoals ID&T -om de festival beleving thuis opnieuw te ervaren- of voor Omroep BNN (nu BNNVARA) om een uitgezonden radioshow op NPO 3FM online terug te luisteren en vandaag de dag voor meerdere podcast platforms met een divers aanbod aan podcasts. Bijvoorbeeld het podcast platform van Bierradio.nl. De laatste jaren is het de gesproken podcast die men wil laten maken door ons. Een podcast opnemen geeft je de mogelijkheid om op een intieme manier een groot publiek te bereiken. Vind je doelgroep met een podcast over een bepaald onderwerp of met specifieke gasten.

 

podcast maken? redenen waarom het een goed plan is

Een podcast is een ideaal communicatiemiddel als het gaat om informatie geven over een specifiek onderwerp voor een gerichte doelgroep. Een podcast kan informeren én vermaken. Je luistert een podcast wanneer het jou uitkomt. Op je favoriete podcast kanaal. Met onze handige tools kunnen we je podcast produceren, bewerken, voorzien van een tune of jingles en distribueren naar elk platform (zoals bijvoorbeeld Spotify). Onze kennis bij het medium radio komt perfect van pas om redactioneel te adviseren en om je podcast te produceren. Wat kost een podcast? Hier kan je zien wat het kost om een podcast te laten maken.

 

onderwerp, script, format, techniek, presentatie en we gaan ervoor!

Wil je een podcast door Cue Creative laten maken, dan kan je die opnemen op locatie of in onze speciale geluidsstudio. Onze podcast studio sluit aan bij de huidige veiligheidsmaatregelen (garantie tot 1.5 meter bij 4 gasten). Uiteraard denken we met je mee over de redactionele inhoud en stellen we samen een script en format op. De basis voor elke succesvolle podcast. Wij leveren desgewenst iemand voor de presentatie en als je ervoor kiest de podcast zelf te presenteren dan kunnen wij jou en je gasten vooraf een mediatraining geven. Maak het geheel af met een tune of jingle uit eigen library. Of wil je deze door ons laten maken, ook dat is mogelijk. Ook over de verspreiding van je podcast kunnen we adviseren. Wil je je podcast op Spotify, wij regelen het voor je. Neem dus contact op met Cue Creative om te zien wat voor jou en je doelgroep gaat werken.

Bereken simpel en snel de kosten voor een livestream of podcast met onze handige calculator.

Hoeveel kost livestreaming van een webinar?

Als je een livestream, webinar of hybride event wilt organiseren dan moet je rekening houden met de volgende globale kosten voor de productie:

 • Webinar doen van maximaal 1 uur gefilmd met 1 camera vanaf € 1450,-
 • Een livestream die 2 uur duurt en met 2 camera’s gefilmd wordt vanaf € 3200,-
 • Een hybride event van 3 uur met 3 camera’s en interactieve elementen vanaf € 5400,-

  Gaat het om een webinar zonder publiek of om een hybride webcast?

  Hoeveel uur duurt de livestream?

  Met hoeveel camera's wordt er gefilmd?

  Moet de video door een persoon gepresenteerd worden?

  Wordt de livestream aangekleed met vormgeving of een leader/tune?

  Is er audiotechniek nodig?

  Wil je gebruik maken van TMLN, onze interactieve streamapplicatie?

  Prijsindicatie:


  Prijsindicatie per mail ontvangen (of offerte op maat aanvragen)? Vul hieronder je gegevens in:
  Vorige
  Volgende

  Wat kost een podcast maken ongeveer?

  Wil jij een podcast opnemen, dan zijn er veel mogelijkheden. De locatie van de podcast bepaalt de opties en de globale kosten:

  • Het laten maken van een podcast van 1 uur met alleen spraak vanaf € 350,-
  • De podcast opnemen die begint en eindigt met een tune of jingle vanaf € 450,-
  • Een podcast op Spotify met presentatie en gefilmd vanaf € 1545,-

   Hoeveel podcasts wil je laten maken?

   Moet de podcast nabewerkt en gedistribueerd worden?

   Moet de podcast door een persoon gepresenteerd worden?

   Wil je in de podcast een jingle of tune horen?

   Wil je dat de podcast gefilmd wordt (door één camera)?

   Prijsindicatie:


   Prijsindicatie per mail ontvangen (of offerte op maat aanvragen)? Vul hieronder je gegevens in:
   Vorige
   Volgende